Op zaterdag 16 maart aanstaande pakt het Provinciaal Autosportcomitee van de provincie Antwerpen (PAK Antwerpen) uit met de organisatie van de 6e Antwerp Classic. Dit is een oriëntatiewedstrijd die openstaat voor zowel moderne als klassieke auto's.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren wordt dit jaar uitgeweken naar een nieuwe startplaats, met name feestzaal "Ligahof" in de Kastelse deelgemeente Lichtaart.
 
Deelnemers kunnen inschrijven in drie klassen, afhankelijk van de ouderdom van hun auto.

De Antwerp Classic is opgedeeld in drie delen.  Vanonder de MINI-startboog neemt de eerste deelnemer de start om 9.31u.  Aan de hand van een roadbook dienen de deelnemers hun weg te zoeken naar de eerste stopplaats, zijnde het GLOSSO-circuit te Arendonk.
Deel 2 start met een rondje over de rallycrossomloop waarna de deelnemers westwaarts trekken om te eindigen bij G&A Motors te Turnhout.  Van daaruit volgt een kort derde traject tot aan het Ligahof te Lichtaart alwaar de eerste deelnemer omstreeks 19u zal arriveren.

Voor wie het niet zo begrepen heeft op ingetekende lijnen met opdrachten, blinde lijnen en dergelijke, wordt de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan de rondrit.

Voor meer informatie en online-inschrijvingen kan je terecht op de website : www.antwerpclassic.org

Tekst en foto's (editie 2012) : Jo Stoop